Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Friday, November 21, 2008

Memantapkan Pentadbiran DMPPDewan Muslimat PAS Pusat sedang merangka beberapa strategi bagi memantapkan pentadbiran DMPP. Beberapa langkah Pelan Induk DMPP sedang diteruskan. Pelan Induk tersebut merangkumi semua sektor wanita.

Dengan pembentukan Pelan Induk DMPP 2008-2012, gerakerja Dewan Muslimat disemua peringkat akan lebih bersistematik dan lebih terarah. Pelan induk ini memastikan peranan Dewan Muslimat di dalam parti, masyarakat, kerajaan Pakatan Rakyat dan Negara akan lebih berkesan dalam membantu PAS mencapai Visi dan Misi parti.


Pengurusan pejabat akan dikemaskini dengan penambahan beberapa pekerja sepenuh masa. Penstrukturan kepada lajnah-lajnah akan dibuat dari semasa ke semasa.


Pertukaran jawatan antara Setiausaha DMPP Saudari Aiman Athirah Al Jundi dan Puan Hajjah Salbiah binti Wahab Ketua Lajnah Penerangan & Dakwah telah dibuat. Saudari Aiman Athirah diberi tanggungjawab untuk memimpin Lajnah Penerangan & Dakwah sebagai Ketua memandangkan potensi dan kebolehan yang ada pada diri beliau.


Bagi memantap dan melancarkan lagi urusan sekretariat, Puan Hajjah Salbiah binti Wahab diberi tanggungjawab untuk menjawat jawatan Setiausaha DMPP menggantikan Saudari Aiman Athirah Al Jundi. Dewan Muslimat PAS Pusat amat berharap dengan pertukaran ini, gerakerja DMPP akan menjadi lebih lancar. Moga ALLAH sentiasa memberkati dan membantu gerakerja Islam bagi setiap hamba-hambanya yang ikhlas.


Dewan Muslimat Pas Pusat juga menyeru semua jentera PAS di setiap peringkat menggiatkan lagi gerakerja dan aktiviti parti agar dapat mendatangkan manfaat kepada seluruh ahli dan warga Malaysia.


Nuridah Mohd Salleh

Ketua DMPP

23 Oktober 2008

No comments: