Subscribe

RSS Feed (xml)

Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

Saturday, January 7, 2012

Lawatan Kerja Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat ke Sarawak

Setibanya di Lapangan Terbang Kuching, rombongan kami disambut oleh Pesuruhjaya PAS Sarawak Haji Adam Ahid.

Mulai hari Rabu 28 Disember 2011 yang lalu Lajnah Penerangan & Dakwah PAS Pusat telah melangsungkan lawatan kerja ke Sarawak diketuai oleh Ketua Penerangan PAS Pusat sendiri Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man. Antara anggota-anggota rombongan selain dari saya adalah Dato' Seri Mohd Nizar Jamaluddin, Ustaz Idris Ahad, YB Dr Fadli Hassan, YB Dr Rani Osman, Ustaz Misbahul Munir Masduki, Ustaz Sallehin Mukhyi, Hajah Salbiah Wahab, Puan Khadijah Mahmud dan ahli-ahli jawatankuasa lajnah yang lain.

Kami berpecah kepada 3 kumpulan. Kumpulan pertama diketuai oleh Dato' Tuan Ibrahim pergi ke Sebuyau, kumpulan kedua diketuai oleh Dato' Seri Mohd Nizar pergi ke Sibu dan kumpulan ketiga diketuai oleh saya sendiri pergi ke Sadong Jaya.

Menaiki feri untuk ke program ceramah kelompok dan tahlil di Kampong Iboi, Batang Sadong.

Keesokan harinya 29hb, kami berkunjung ke Tanjung Datu menziarahi bekas calon PAS Tanjung Datu, Puan Nani.

Beramah mesra dan bertanya khabar dengan Puan Nani di rumahnya di Tanjung Datu.

Kemudian kami terus menziarahi isteri calon PAS Sadong Jaya, Abang Eddy, Yang Di Pertua PAS Sadong Jaya juga mantan Ketua Pemuda PAS Sarawak. Isteri beliau baru sahaja menjalani pembedahan.

Pada sebelah malamnya kami menghadiri taklimat 3 Pesuruhjaya-Pesuruhjaya, Dato' Tuan Ibrahim yang juga Pesuruhjaya PAS Pahang, Haji Adam Ahid Pesuruhjaya PAS Sarawak dan YB Dr Rani Osman Pesuruhjaya PAS Selangor.

Keesokan harinya 30hb kami bersiap untuk meneruskan lawatan kerja ke Sabah.

No comments: